Diefstal op het werk – wat doe je er aan?

Diefstal op het werkStelend personeel. Of het nou in een logistiek centrum is, in een winkel of in een kantoor: het komt vaker voor dan je denkt. Interro onderzoekt. Vakkundig en discreet.

Diefstal door personeel is iets waar ondernemers niet graag over praten. Op zich begrijpelijk: je schaamt je rot. Je twijfelt aan jezelf: had je dit kunnen voorkomen? En toch: het probleem verdient aandacht, want het is veel te groot en heeft veel te veel invloed.

Diefstal op het werk is, vanzelfsprekend, verliesgevend. De kosten van diefstal door personeel lopen vaak enorm op. Reken maar mee: iemand die iets steelt van zijn baas, neemt over het algemeen iets van behoorlijke waarde. De stelende medewerker wordt niet betrapt, en denkt: ‘dat kan nog wel een keer’. En nog een keer, en nog een, en….. Iedere keer € 50,=, of een artikel van € 100,=, en het loopt hard op.

Stelend personeel zorgt ook voor buikpijn. Bij de werkgever, bij andere medewerkers. Wees eerlijk: als de vermoedens van interne diefstal er eenmaal zijn, beheerst dit gevoel je gedachten. Je wordt argwanend, en gaat op mensen letten. Het vreet aan je, ook ’s avonds thuis. Zag je die ene secretaresse nou met een schuin oog………? Nee, ZIJ toch niet? En die chef van het magazijn, die is altijd als laatste weg. Het zál toch niet….?

Over de financiële gevolgen van diefstal op de werkvloer zijn veel berichten te vinden. De bedragen lopen nogal uiteen, maar over het algemeen zijn de getallen enorm hoog. In onderstaande grafiek hebben we de berichten per type “misdrijf” op een rij gezet. Opvallend is dat diefstal door eigen personeel er met kop en schouders bovenuit steekt.

Diefstal door personeel

Reden genoeg om een professioneel recherchebureau in te schakelen wanneer er vermoedens van interne diefstal bestaan. Zet die schaamte maar aan de kant: Interro Recherchediensten heeft, met ruim 10 jaar onderzoekservaring in de particuliere sector en 15 jaar politie ervaring, voldoende narigheid gezien, voldoende onderzoeken verricht en succesvol afgerond.

Op onze discretie kan je rekenen: vertrouwelijkheid is een kernwaarde bij Interro. Wellicht handig om te weten: vaak is diefstal, net als andere vormen van interne fraude, een goede reden voor ontslag op staande voet. Lees bijvoorbeeld dit vonnis van de Rechtbank Limburg maar. Ook zijn er mogelijkheden om de onderzoekkosten te verhalen op de stelende (frauderende) medewerker. In een persoonlijk gesprek vertellen we je graag meer.

Interessant voor jouw netwerk?

Mijn nieuws blijven volgen?

Laat een reactie achter