Terecht ontslag op staande voet – diefstal van personeel

Diefstal van personeel - ontslag op staande voet

De Chef Werkplaats van een autoschadeherstelbedrijf in Heerlen is terecht ontslagen op staande voet wegens fraude, stelt de Rechtbank in Limburg.

Binnen een autoschadeherstelbedrijf, dat actief is in verschillende vestigingen in Zuid-Limburg, ontstond op enig moment het vermoeden dat er sprake zou kunnen zijn van interne fraude. Interro Recherchediensten voerde een intern onderzoek uit in opdracht van het schadeherstelbedrijf. Tijdens dit onderzoek bleek van malversaties op verschillende vlakken en fronten, waarbij ‘zelfverrijking’ door (ten minste) drie personeelsleden de belangrijkste motivatie bleek. Zo werden er werkzaamheden binnen het bedrijfspand ‘zwart’ uitgevoerd, waarbij de betalingen in de zakken van de vestigingsmanager verdwenen, waarna deze de ontvangen betalingen (in de meeste gevallen) verdeelde onder de andere betrokkenen. Ook werden facturen gemanipuleerd waardoor er geld weggenomen kon worden.

Drie medewerkers werden ontslagen op staande voet. Eén van hen, de Chef Werkplaats, vocht het ontslag aan bij de Rechtbank in Maastricht. Hij verweerde zich door te stellen dat de gespreksverslagen die door de medewerkers van Interro Recherchediensten niet conform de waarheid waren, en dat hij deze ook niet had ondertekend. Daarnaast stelde de Chef Werkplaats dat twee andere betrokkenen onterecht over hem verklaard zouden hebben, en dat hij geen idee had waarom ze dat gedaan zouden hebben. De Rechter achtte zijn verweer echter onvoldoende aannemelijk en oordeelde dat de bevindingen van Interro Recherchediensten, zoals die weergegeven waren in een voor de opdrachtgever opgestelde rapportage, zodanig belastend waren voor de Chef Werkplaats dat hij in het ongelijk werd gesteld, waarmee het ontslag gehandhaafd bleef.

Voor de uitspraak van de Rechtbank kunt je hier klikken.

Interessant voor jouw netwerk?

Mijn nieuws blijven volgen?

Laat een reactie achter