Online nep merkkleding te koop via ‘Nederlandse’ websites

Online nep merkkledingHet komt de laatste tijd steeds vaker voor dat verkoop van namaakartikelen plaatsvindt via ‘Nederlandse’ websites. Helaas is het zo dat, wanneer een domeinnaam ‘overbodig’ is voor de Nederlandse eigenaar, kwaadwillende op het vinkentouw zitten om deze domeinnaam te kopen.

 

Kijk bijvoorbeeld eens op www.digitentholland.nl (bewust geen linkje, men moet dit soort sites niet willen helpen…). Oorspronkelijk een website waar vouwtenten en promotietenten werden aangeboden. Om de één of andere reden is deze domeinnaam vrijgegeven, en inmiddels draait er een dubieuze webshop op dit internetadres.

Alleen al de connectie tussen de domeinnaam en de aangeboden handelswaar zou alarmbellen moeten doen rinkelen, maar helaas zijn er nog steeds mensen die benadeeld worden.

Namaak merkkleding online

Helaas is er onvoldoende (geen?) controle op wie een domeinnaam koopt en met welk doel. De Chinese handelaren die in dit geval hun namaakjassen aan de man proberen te brengen zijn, nadat een consument teleurgesteld ontdekt dat hij een spreekwoordelijke kat in de zak heeft gekocht, uiteraard erg lastig te bereiken.

Er kan alleen maar over het terugbetalen van geld worden gesproken als de aangekochte goederen éérst worden teruggestuurd naar China, uiteraard moet de klant de verzendkosten betalen. En dan…begint het lange afwachten…

Vanzelfsprekend vallen deze ‘ondernemers’ niet onder Nederlandse of Europese regels met betrekking tot ‘Koop op Afstand’. En als ze al aan deze regels moesten voldoen: wie wijst ze daar dan op, en wie handhaaft?

Interessant voor jouw netwerk?

Mijn nieuws blijven volgen?

Laat een reactie achter