Namaakbestrijding illegale shampoofabriek

Een 60-jarige scheikundige uit de provincie Cádiz bijgenaamd ‘de professor’, is samen met zes handlangers gearresteerd door de politie nadat hun illegale shampoo-fabriek werd ontdekt nabij Medina Sidonia, in het verre zuiden van Spanje. De Spanjaard moet miljoenen verdiend hebben met de productie van namaak Head & Shoulders shampoo.

De maandelijkse productie wordt geschat op 200 duizend flessen van de bekende anti-roos shampoo, eigendom van merkhouder Procter & Gamble. De plastic verpakking en etiketten werden kundig vervalst. De politie, die de bende min of meer bij toeval op het spoor kwam omdat ze dacht met illegale wapenhandelaren te maken te hebben, vermoedt dat er met de jarenlange productie zeker 6 miljoen euro is verdiend. De shampoo werd verscheept en via de Rotterdamse haven op de Europese markt gebracht. Maar ook in de Arabische Emiraten, Azië en Afrika werden scheepscontainers van het vervalste anti-roos product aangetroffen.

Mondkapje

Wat ‘de professor’ precies aan chemische middelen in zijn shampoo stopte laat het verhaal onvermeld. Foto’s tonen flessen met fris gekleurde vloeistoffen en stickers die waarschuwen om een mondkapje te dragen. Het vermoeden bestaat dat de megaproductie van de vervalste haarshampoo er de oorzaak van was dat de waterzuiveringsinstallatie van het stadje Medina Sidonia het de afgelopen jaren tot twee keer toe begaf. In sommige flessen werden sporen van gif aangetroffen. Inmiddels is een nader onderzoek ingesteld naar de gebruikte chemicaliën.

Interessant voor jouw netwerk?

Mijn nieuws blijven volgen?

Laat een reactie achter