Louis Vuitton dagvaardt verkopers van namaak tassen

Namaak tassen - Louis VuittonDe Louis Vuitton groep heeft 3 personen die namaakartikelen te koop aanboden via de webwinkel Taobao voor de Rechtbank gesleept.

Taobao is een webshop die onderdeel uitmaakt van de groep waar AliBaba eigenaar van is. Op deze website worden veelvuldig artikelen aangeboden die uiteindelijk namaak blijken te zijn. Louis Vuitton (LVMH) wil dat de drie gedagvaarde personen stoppen met het aanbieden en verkopen van namaakproducten, en heeft tevens een eis tot schadevergoeding ingediend bij de Rechtbank in Bejing. Louis Vuitton wil (omgerekend) 35.000 euro ontvangen van de verkopers.

Volgens mededelingen van de Rechtbank zouden de drie personen, die nu door Louis Vuitton gedagvaard zijn, al eerder veroordeeld zijn voor de verkoop van namaakproducten van Louis Vuitton.

Taobao ligt overigens toch al onder vuur: verschillende merken hebben de U.S.T.R., (United States Trade Representative) gevraagd Taobao op een zwarte lijst te plaatsen in verband met het aanhoudende aanbod van namaakartikelen via deze website.

Verkoop van namaak is een groot probleem. Niet alleen luxe artikelen worden gekopieerd, ook elektrische apparatuur, rookwaren en medicijnen worden massaal nagemaakt. Het gebruik van namaakproducten kan ronduit schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast zorgen namaakartikelen uiteraard voor imageschade bij de merkhouders, omdat de kwaliteit van de nepartikelen vaak bedroevend laag is. Interro Recherchediensten helpt merkhouders bij de bestrijding van namaak.

Wanneer je meer wil weten over de bestrijding van namaak, is StopNamaak.Nu wellicht een interessante website. Via dit platform kunnen ook (anonieme) meldingen over het aanbod van namaak worden gedaan.

Interessant voor jouw netwerk?

Mijn nieuws blijven volgen?

Laat een reactie achter