Grote partij nep merkkleding in beslag genomen

Grote hoeveelheid nep merkkleding in beslag genomenIn de tweede week van juni 2016  heeft FIOD Groningen in samenwerking met de Douane een actie uitgevoerd, waarbij een grote hoeveelheid vervalste merkkleding is aangetroffen.

Door de Douane Noord was een Tsjechische trailer voor controle van de weg gehaald die zijn lading, afkomstig uit Vietnam, in Hamburg had geladen. De chauffeur gaf te kennen dat hij op weg was naar Dover. In de vrachtbrief stond vermeld dat de lading jassen betrof en de bestemming van de lading Leipzig was. Deze onlogische route wekte argwaan. De trailer is vervolgens onderzocht en de lading bleek vervalste merkkleding te zijn.

Op verzoek van de Douane heeft FIOD Groningen bijstand verleend. De lading betrof 704 dozen vervalste merkkleding. De ingeschakelde expert van stichting REACT stelde vast dat het inderdaad vervalste merkkleding betrof en heeft van alle soorten kleding een monster gestoken.

Tijdens het verhoor verklaarde de chauffeur dat hij deze rit en route altijd en met grote regelmaat maakt omdat in Duitsland strenger wordt gecontroleerd op goederen die de EU worden binnengebracht dan in Nederland en Engeland. Om die reden reed hij altijd eerst naar Dover om daar de goederen de EU binnen te brengen, alwaar hij een nieuwe vrachtbrief kreeg en vervolgens naar Leipzig reed om zijn lading te lossen. De handelswaarde wordt geschat op een paar honderdduizend euro.

De lading is door de OvJ in beslag genomen en zal binnen enkele dagen in opdracht van de OvJ vernietigd worden.

Interro Recherchediensten verricht onderzoek naar de handelen en herkomst van namaakartikelen, en doet dit in opdracht van wereldberoemde merken zoals Nike, G-Star en Philipp Plein, maar ook voor ‘kleinere’ merken, waarvan BALR een mooi voorbeeld is. Handel in namaak is schadelijk, ook als het om kleding gaat. Het beïnvloedt de economie negatief (denk aan faillissementen in de retail) en zorgt voor minder belastingafdracht.

Interessant voor jouw netwerk?

Mijn nieuws blijven volgen?

Laat een reactie achter