Overtreden van het concurrentiebeding

Veel arbeidsovereenkomsten bevatten bepalingen aangaande een concurrentiebeding en/of relatiebeding. Bij het beëindigen van een samenwerking of dienstverband is het natuurlijk van belang dat deze afspraken worden nagekomen.

Met regelmaat komt het voor dat een voormalig medewerker ervan uitgaat dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen met dat concurrentiebeding, en dat in een nieuwe werkomgeving ‘gewoon’ concurrerende werkzaamheden worden verricht.

Een overtreding van een concurrentiebeding kan de (ex-)werkgever veel geld kosten, nog los van de frustraties die het overtreden van een concurrentiebeding met zich mee kunnen brengen.

Concurrerende werkzaamheden binnen je bedrijf

Ook binnen een bedrijf kan het voorkomen dat concurrerende werkzaamheden worden verricht. We spreken dan wel van ‘een winkel in de winkel’.  Voorbeelden hier van zijn bijvoorbeeld te vinden bij garagebedrijven en andere bedrijven waar ambachtelijk gewerkt wordt, maar ook in bijvoorbeeld de bouwsector. Werknemers die bij bestaande klanten hun diensten aanbieden tegen een veel lager tarief. Geloof me: het komt voor, vaker dan je denkt.

Door middel van open bronnen onderzoek en bijvoorbeeld observaties kunnen rechercheurs van Interro vaststellen of er inderdaad sprake is van fraude.

Onze benadering

Interro Recherchediensten is, als recherchebureau dat met een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie werkt, een professionele en ervaren partij als het gaat om onderzoeken van fraude op het gebied van overtreding van een concurrentiebeding.

Een onderzoek vraagt een zorgvuldige afweging en benadering. Voorafgaand aan ieder onderzoek krijg je in een vrijblijvend gesprek te horen of een onderzoek gerechtvaardigd is en, zo ja, wat de juiste aanpak is en waar de grenzen liggen. Al is het maar om te voorkomen dat een zaak een compleet andere wending met vervelende gevolgen krijgt.

In contact komen met Interro

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.