Vernietig(en)(d)

Een van mijn opdrachtgevers stuitte op een probleem: afgekeurde producten werden door een derde partij te koop aangeboden. Wat nu..?

De partij afgekeurde producten waren aanvankelijk opgeslagen bij een logistiek dienstverlener. De goederen waren, zo bleek uit vervoersdocumenten, getransporteerd naar het bedrijf waar de goederen vernietigd moesten worden. Ook van die vernietiging waren bewijsdocumenten, zodat de cirkel rond was. Nou ja: rond léék.

Na een opgezette pseudokoop kwam ik in contact met de verkopende ondernemer. Alle goederen werden voor mij (mijn alias..) klaargezet voor transport, ik zou de goederen zelf even komen inspecteren voordat ze in de vrachtauto zouden verdwijnen. Bij inspectie bleek het inderdaad om de 'vernietigde' partij goederen te gaan. nadat ik de verkoper op de hoogte had gesteld van mijn échte hoedanigheid, en ik hem om medewerking aan het onderzoek had gevraagd, kwam alles in een stroomversnelling. De verkopende ondernemer bleek te goeder trouw, en hij overlegde alle inkoopfacturen en andere documenten. Hierdoor kon ik nog op dezelfde dag naar Duitsland, waar 'zijn' leverancier gevestigd bleek. Ook hier kreeg ik alle medewerking, hetgeen een rit naar Engeland tot gevolg had.

In Engeland bleek zich vervolgens het 'lek' te bevinden. Een Engelse Ltd. bleek eigendom te zijn van de directeur van het bedrijf dat voor de vernietiging van de goederen zorg moest dragen. De betreffende directeur had echter het plan opgevat om via zijn eigen Ltd. een centje bij te verdienen door de partij goederen niet daadwerkelijk te laten vernietigen, maar via de Ltd. te verkopen. Bewijsdocumenten die moesten aantonen dat de vernietiging had plaatsgevonden werden vakkundig vervalst en aan mijn opdrachtgever toegestuurd.

Verder onderzoek leerde dat de bewuste ondernemer dit kunstje al vaker had uitgehaald. Hij werd getrakteerd op een bezoekje van de politie, maar ook wacht hem een forse claim van mijn opdrachtgever. Zijn Ltd. lijkt hiermee als vernietigd te kunnen worden beschouwd.

De opdracht voor dit onderzoek kwam bij mij binnen op een dinsdagmiddag om 14:00 uur. De maandag daaropvolgend was de klus geklaard en kreeg ik de complimenten van mijn opdrachtgever. Trots vloog ik terug naar Nederland...

 

 

Wil je meer weten over de snelle en effectieve manier waarop ik een rechercheonderzoek kan verrichten? Neem contact op, en ik vertel je er alles over. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en gratis!

Laat een reactie achter