Over Interro

Hulp nodig?

Home » Over Interro

Bedrijfsrecherche – een eerlijk verhaal

Transparantie – volgens velen een basis voor succesvol zakendoen. Daar sluit ik me graag bij aan. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Simpel, toch? Toch lijkt dit niet voor iedereen even simpel, óók niet binnen de bedrijfsrecherche.

Particulier onderzoek, ook wel bedrijfsrecherche genoemd, is een niche, een vak voor specialisten. Particulier rechercheur (sommigen hebben het over ‘detective’) word je namelijk niet zomaar. In de jaren dat ik nog bij de politie werkte, was ‘de recherche’ een afdeling waar menig collega met verlangen en bewondering naar keek. De recherche, dán had je het gemaakt. Ook nu, in de particuliere sector, ben je niet van de ene dag op de andere ‘rechercheur’ en dat is maar goed ook.

Opdrachtgevers vertrouwen hun ellende toe aan een particulier onderzoeksbureau. Financiële schade, emmers vol met buikpijn, slapeloze nachten. Dan is het wél zo prettig voor die opdrachtgever dat hij weet dat ‘zijn dossier’ in goede handen is. Toch?

Opdrachtgevers (en potentiële opdrachtgevers) verdienen een eerlijk verhaal, al was het alleen maar omdat ze niet voor niets hun vertrouwen in de handen van een recherchebureau leggen. Het vertrouwen, dat al een keer (fors) beschadigd is, immers…

Voor bedrijfsrecherche in Nederland, maar ook daar buiten, moet je bij Interro zijn. Omdat bedrijfsrecherche nu eenmaal een eerlijk verhaal moet zijn, én omdat rechercheren een vak is waarbij vele aspecten een grote rol spelen. Rechercheren is geen hobby, niet iets wat je zo maar even leert of er bij doet. Kennis, ervaring, analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden: Ik bezit die eigenschappen en zet ze dagelijks in voor het best mogelijke resultaat. Dáárom kiezen mijn opdrachtgevers voor Interro.

Over John Warrink

Interro bestaat uit één afdeling, één persoon: Die persoon, dat ben ik, John Warrink. Die afdeling, dat is mijn kantoor. Een bureau, een iMac, een telefoon en een netwerk. In de afgelopen jaren heb ik een netwerk van goede, betrouwbare specialisten opgebouwd waar ik dankbaar gebruik van maak op het moment dat het nodig is. Mensen die bepaalde competenties hebben die ik niet heb, of die ‘voor mij’ of sámen met mij aan een opdracht kunnen werken. Mensen die allemaal toestemming hebben om particulier onderzoek te verrichten. Dat kan een bedrijfsrechercheur zijn, maar ook observanten, forensische IT-ers, IT-security specialisten of forensische accountants bevinden zich in mijn uitgebreide en sterke netwerk.

15 jaar politie-ervaring en inmiddels ruim 20 jaar particulier onderzoek zorgen er voor dat ik weet hoe de hazen lopen. De ruime ervaring die ik in alle onderzoeken heb opgedaan, gecombineerd met mijn enthousiasme en analytisch vermogen vormen elke dag opnieuw de bouwstenen voor een gedegen onderzoek, maar ook voor een prachtige portefeuille vol opdrachtgevers.

Flexibiliteit, kwaliteit en enthousiasme

Mijn opdrachtgevers weten: als ze mij bellen, krijgen ze John aan de telefoon, en die neemt alle tijd voor mij, zonder direct de stopwatch in te drukken, of dat nu ’s ochtends is of om 9 uur ’s avonds. ‘Walking the extra mile’ noemen ze dat in het Engels. Mijn opdrachtgevers weten dat ik mij aan de afspraken hou en dat hun ‘problemen’ bij mij als bedrijfsrechercheur in goede en vertrouwde handen zijn. Ik denk graag mee, en door dat ene stapje extra te zetten bewijs ik graag mijn toegevoegde waarde.

Kernwaarden

Transparant en eerlijk

Transparantie – volgens velen een basis voor succesvol zaken doen. Daar sluit ik me graag bij aan. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Simpel, toch? Toch lijkt dit niet voor iedereen even simpel, óók niet binnen de bedrijfsrecherche. Bij Interro mag je er op vertrouwen dat je een eerlijk verhaal te horen krijgt. Veel websites van recherchebureaus praten over ‘onze medewerkers’, en ‘wij’. Wellicht is het handig om te weten dat veel (de meeste) recherchebureaus in Nederland uit één persoon bestaan. Daar is niks mis mee (want Interro bestaat ook uit één persoon), maar laat je als je op zoek bent naar een betrouwbaar bureau niet (mis)leiden door teksten op websites.

Bereikbaar

Ik zeg wel eens gekscherend dat mijn werkdag 24 uur duurt. Mijn opdrachtgevers weten dat ze me altijd mogen bellen (liefst niet na middernacht, maar wat moet, dat moet). Mocht ik even niet bereikbaar zijn, dan bel ik snel terug.
Is het nodig dat ik om 22:00 uur in mijn auto spring om aan een casus te werken? Geen probleem. Duren werkdagen langer dan 12 uur? Dan harken we even door. Ook in de weekeinden ben ik vaak aan het werk.
Dat is nou eenmaal het nadeel van een beroep waarbij je incident-gerelateerd werkt. Fraude en misdrijven worden immers nooit op afspraak gepleegd.

Samenwerking

In de afgelopen jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd waar ik dankbaar gebruik van maak op het moment dat het nodig is. Mensen die bepaalde competenties hebben die ik niet heb, of die ‘voor mij’ of sámen met mij aan een opdracht kunnen werken. Mensen die allemaal toestemming hebben om particulier onderzoek te verrichten. Observanten, IT-specialisten, tactisch rechercheurs: ik weet de juiste personen te vinden. Ook in het buitenland.

Mocht je met een vraag zitten waarop ik zelf het antwoord niet kan geven, stel hem dan toch. Ik breng je graag in contact met de juiste mensen.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob