Over Interro

Hulp nodig?

Home » Over Interro

Bedrijfsrecherche – een eerlijk verhaal

Transparantie – volgens velen een basis voor succesvol zakendoen. Daar sluiten wij ons graag bij aan. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Simpel, toch? Toch lijkt dit niet voor iedereen even simpel, óók niet binnen de bedrijfsrecherche.

Particulier onderzoek, ook wel bedrijfsrecherche genoemd, is een niche, een vak voor specialisten. Particulier rechercheur (sommigen hebben het over ‘detective’, anderen over ‘particulier onderzoeker’) word je namelijk niet zomaar. In de jaren dat onze medewerkers nog bij de politie werkten, was ‘de recherche’ een afdeling waar menig collega met verlangen en bewondering naar keek. De recherche, dán had je het gemaakt. Ook nu, in de particuliere sector, ben je niet van de ene dag op de andere ‘rechercheur’ en dat is maar goed ook. Net zo goed als je niet uit een LOI-boekje het vak van timmerman kan leren.

Opdrachtgevers vertrouwen hun ellende toe aan een particulier onderzoeksbureau. Financiële schade, emmers vol met buikpijn, slapeloze nachten. Dan is het wél zo prettig voor die opdrachtgever dat hij weet dat ‘zijn dossier’ in goede handen is. Toch?

Opdrachtgevers (en potentiële opdrachtgevers) verdienen een eerlijk verhaal, al was het alleen maar omdat ze niet voor niets hun vertrouwen in de handen van een recherchebureau leggen. Het vertrouwen, dat al een keer (fors) beschadigd is, immers…

Voor bedrijfsrecherche in Nederland, maar ook daar buiten, moet je bij Interro zijn. Omdat bedrijfsrecherche nu eenmaal een eerlijk verhaal moet zijn, én omdat rechercheren een vak is waarbij vele aspecten een grote rol spelen. Rechercheren is geen hobby, niet iets wat je zo maar even leert of er bij doet. Kennis, ervaring, analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden: Ik bezit die eigenschappen en zet ze dagelijks in voor het best mogelijke resultaat. Dáárom kiezen opdrachtgevers voor Interro.

Over Interro (en John Warrink)

Interro bestond 10 jaar lang uit één afdeling, één persoon. Die persoon, dat ben ik: John Warrink. Oprichter met een bureau, een iMac, een telefoon en een netwerk. In de afgelopen jaren heb ik een netwerk van goede, betrouwbare specialisten opgebouwd waar ik dankbaar gebruik van maak op het moment dat het nodig is. Mensen die bepaalde competenties hebben die ik niet heb, of die ‘voor mij’ of sámen met mij aan een opdracht kunnen werken. Mensen die allemaal toestemming hebben om particulier onderzoek te verrichten. Dat kan een bedrijfsrechercheur zijn, maar ook observanten, forensische IT-ers, IT-security specialisten of forensische accountants bevinden zich in mijn uitgebreide en sterke netwerk.

15 jaar politie-ervaring en inmiddels ruim 20 jaar particulier onderzoek zorgen er voor dat ik weet hoe de hazen lopen. De ruime ervaring die ik in alle onderzoeken heb opgedaan, gecombineerd met mijn enthousiasme en analytisch vermogen vormen elke dag opnieuw de bouwstenen voor een gedegen onderzoek, maar ook voor een prachtige portefeuille vol opdrachtgevers.

Inmiddels maakt Interro Recherchediensten B.V. deel uit van Security Network, een multidisciplinaire onderneming binnen het veiligheidsdomein. Samen met de enthousiaste nieuwe directieleden en medewerkers kunnen wij onze relaties nóg beter, sneller, efficiënter en completer bedienen. Interro is nu óók hét aanspreekpunt op het gebied van TSCM (‘sweepen’ van voertuigen en ruimtes om deze te controleren op de eventuele aanwezigheid van afluisterapparatuur, GPS-volgapparaturr en/of verborgen camera’s). Steeds meer verschijnen er reportages in het nieuws over bekende Nederlanders die beroofd zijn van hun Rolex of andere dure bezittingen. Een goede preventieve benadering is essentieel, en Interro is (in de persoon van Joram Okkerse) hiervoor uw aanspreekpunt.

Flexibiliteit, kwaliteit en enthousiasme

De opdrachtgevers van Interro weten: als ik Interro bel neemt men alle tijd voor mij, zonder direct de stopwatch in te drukken, of dat nu ’s ochtends is of om 9 uur ’s avonds. ‘Walking the extra mile’ noemen ze dat in het Engels. Onze opdrachtgevers weten dat wij ons aan de afspraken houden en dat hun ‘problemen’ bij Interro Recherchediensten als bedrijfsrecherche-bureau in goede en vertrouwde handen zijn. Wij denken graag mee, en door dat ene stapje extra te zetten bewijzen wij graag onze toegevoegde waarde.

Kernwaarden

Transparant en eerlijk

Transparantie – volgens velen een basis voor succesvol zaken doen. Daar sluit ik me graag bij aan. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Simpel, toch? Toch lijkt dit niet voor iedereen even simpel, óók niet binnen de bedrijfsrecherche. Bij Interro mag je er op vertrouwen dat je een eerlijk verhaal te horen krijgt. Veel websites van recherchebureaus praten over ‘onze medewerkers’, en ‘wij’. Wellicht is het handig om te weten dat veel (de meeste) recherchebureaus in Nederland uit één persoon bestaan. Daar is niks mis mee (want Interro bestond immers ook 10 jaar lang uit één persoon), maar laat je als je op zoek bent naar een betrouwbaar bureau niet (mis)leiden door teksten op websites.

Bereikbaar

Wij zeggen wel eens gekscherend dat een werkdag 24 uur duurt. Opdrachtgevers weten dat ze ons altijd mogen bellen (liefst niet na middernacht, maar wat moet, dat moet). Mocht er even niemand van ons team bereikbaar zijn, dan bellen we snel terug.
Is het nodig dat we om 22:00 uur in de auto springen om aan een casus te werken? Geen probleem. Duren werkdagen langer dan 12 uur? Dan harken we even door. Ook in de weekeinden zijn wij vaak aan het werk.
Dat is nou eenmaal het nadeel van een beroep waarbij je incident-gerelateerd werkt. Fraude en misdrijven worden immers nooit op afspraak gepleegd.

Samenwerking

In de afgelopen jaren hebben onze rechercheurs een groot netwerk opgebouwd waar wij dankbaar gebruik van maken op het moment dat het nodig is. Mensen die bepaalde competenties hebben die wij zelf niet in huis hebben, of die ‘voor ons’ of sámen met ons aan een opdracht kunnen werken. Mensen die allemaal toestemming hebben om particulier onderzoek te verrichten. Observanten, IT-specialisten, tactisch rechercheurs: wij weten de juiste personen te vinden. Ook in het buitenland.

Mocht je met een vraag zitten waarop wij zelf het antwoord wellicht niet kunnen geven, stel hem dan toch. We brengen je graag in contact met de juiste mensen.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob