Merkenrecht

Home » Diensten » Merkenrecht

Gebruikt iemand jouw merk? Onderneem actie!

Je biedt een goed en betrouwbaar product aan. Jouw klanten herkennen dit merk, en waarderen het. Uiteraard zit je er niet op te wachten dat andere partijen meeliften op jouw succes. Helaas bestaat er echter een serieus risico dat ook jouw producten nagemaakt worden en tegen veel lagere verkoopprijzen worden aangeboden. Merkvervalsing (‘counterfeiting’) is een van de meest onderschatte vormen van ondermijning. Mensen die namaak verkopen, en dan vooral uiteraard de groothandelaren, ontwrichten de maatschappij op een slinkse manier. Ze verkopen vaak inferieure producten, en zorgen door de prijsstelling van de te verkopen goederen bijvoorbeeld dat consumenten voor soortgelijken producten niet naar de reguliere middenstand (winkels) gaan. Gevolg: minder omzet voor die winkelier. Gevolg: ontslag voor een personeelslid. Jouw buurvrouw, tante, vriend, broer of zus. Gevolg: uitkering, betaald uit de schatkist. Daaraan betalen veel Nederlanders mee. Die verkoper van namaak niet: zijn handeltje is zwart. Geen cent belasting.

Pro-actieve opsporing

Je bent eigenaar van een merk, ik zie het als een uitdaging om dit merk samen met jou te beschermen! Voor namaakbestrijding ben je bij Interro Recherchediensten in goede handen!

Interro Recherchediensten heeft een pro-actieve werkmethode waarmee handelaren in merkvervalste artikelen worden opgespoord en geïdentificeerd. Ik ben trots op mijn relatie met wereldwijd bekende merken, die stuk voor stuk vertrouwen (en baat!) hebben bij de aanpak van Interro.

Civielrechtelijke aanpak

Je biedt een goed en betrouwbaar product aan. Jouw klanten herkennen dit merk, en waarderen het. Uiteraard zit je er niet op te wachten dat andere partijen meeliften op jouw succes. Helaas bestaat er echter een serieus risico dat ook jouw producten nagemaakt worden en tegen veel lagere verkoopprijzen worden aangeboden. Merkvervalsing (‘counterfeiting’) is een van de meest onderschatte vormen van ondermijning

Strafrechtelijke aanpak

De politie in Nederland heeft haar handen vol aan de bestrijding van de criminaliteit, waarbij bestrijding van zogenoemde georganiseerde criminaliteit een groot deel van de capaciteit bij de politie verbruikt. Door deze prioritering blijven veel aangiftes van misdrijven onaangeroerd, en verdwijnen deze na enige tijd in de spreekwoordelijke la.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob