TSCM

TSCM

Home » Diensten » TSCM

Zijn uw vertrouwelijke besprekingen wel vertrouwelijk?

Vertrouwelijkheid is een groot goed. Uw zakelijke besprekingen hoeven niet door Jan en alleman gevolgd te worden. Soms bespreekt men nu eenmaal zaken die nog even binnenskamers moeten blijven, al was het maar vanuit strategisch of commercieel oogpunt. Nog los daarvan: werkelijk niemand wil afgeluisterd worden. De specialisten van Interro zijn getraind en bijzonder gedreven in het opsporen van ongewenste apparatuur, of het nu om afluisterapparatuur gaat of om verborgen camera’s of GPS-volgapparatuur. Met de meest geavanceerde apparatuur die maar verkrijgbaar is worden uw voertuigen en/of ruimtes doorzocht.

Er zijn wellicht ontelbare toepassingen om af te luisteren. Telefoons en andere apparatuur kunnen zeer gemakkelijk worden omgezet naar afluisterapparatuur. Maar ook publieke plaatsen waar gevoelige gesprekken plaatsvinden, zoals het rookhok, de koffieautomaat of gebouwen met een “line of sight” moeten worden gecontroleerd. Daarnaast kan apparatuur ideaal boven plafondtegels, lampen of in ventilatiesystemen worden geplaatst.

Het sweepen van ruimtes en voertuigen is werk voor specialisten. Geen Alibaba-apparaatjes, en geen snelle controles. Goed werk heeft tijd nodig, en dat geldt zeker voor controles op ongewenste apparatuur.

Wat wordt gecontroleerd?

Meubilair, vloerkleden, draagbare apparaten, wanden, kozijnen, enz. enz. moeten allemaal worden gecontroleerd op verborgen apparaten. Het sweepen kan daardoor zeer intensief zijn. We moeten wellicht de bureautelefoon van uw secretaresse of de printer waar iedereen gebruik van maakt grondig moeten controleren. Dat betekent dat er dan even geen gebruik van kan worden gemaakt.

Ook moeten zogenaamde “endpoints”, alle apparaten op een netwerk, worden gecontroleerd. Uw medewerker kan bijvoorbeeld, zonder het in de gaten te hebben, per ongelijk spyware hebben geïnstalleerd waardoor zijn of haar computer wordt gemonitord of zelfs kan worden overgenomen door een ander op afstand. Wellicht is uw telefoon geïnfecteerd waardoor een kwaadwillende uw microfoon of camera kan gebruiken op een moment dat u in een vertrouwelijke vergadering bent.

Hoe loopt zo’n traject?

Het zwepen van voertuigen en/of ruimtes wordt altijd door twee personen gedaan om de kwaliteit te waarborgen. Het overkomt u misschien ook wel eens dat u op zoek bent naar een item en het niet kan vinden terwijl het pal voor uw neus blijkt te staan. Onze experts zijn hier natuurlijk op getraind en het overkomt hen niet: zij vinden alles. Maar vanwege het gevoelige en serieuze karakter van deze service willen we zelfs hiertegen waarborgen stellen, daarom komen we altijd met twee getrainde specialisten.

Wellicht is uw pand in Nederland niet het enige pand dat u wil laten sweepen. Interro Re cherchediensten heeft een internationaal netwerk van TSCM specialisten dat nauw samenwerkt om u en uw assets over de gehele wereld te beveiligen. Onze experts zijn in ieder geval beschikbaar in geheel Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Onze experts komen in overleg langs op uw locatie en gaan methodisch te werk volgens het plan dat is opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de grenzen die u heeft aangegeven en de eventuele wensen die u heeft.

Het traject begint met een uitgebreide intake. We kunnen niet “even” uw kantoor binnenlopen, een apparaat langs uw bureau, wanden, bloempotten en pennenhouder halen en klaar. We gaan eerst met u in gesprek om een beeld te krijgen van de situatie en om te bepalen wat er in uw specifieke situatie nodig is.

We proberen ook in kaart te brengen welke persoon of welke entiteit u vermoedelijk bespioneert en doen een uitgebreide screening. Op die manier weten we beter wat we kunnen verwachten.

Na de intake en de screening bepalen we wat er nodig is en stellen we de overeenkomst op. Na het ondertekenen maken we een afspraak om de TSCM activiteiten uit te komen voeren. Afhankelijk van het object kan dit een dag tot meerdere dagen duren.

Wordt uw voertuig gevolgd?

GPS-apparatuur is bijna op iedere hoek van de straat te koop tegenwoordig. De tijd dat allen de opsporingsdiensten gebruik maakten van dit soort devices ligt al heel ver achter ons. Steeds vaker verschijnen berichten in het nieuws dat criminelen zich bedienen van GPS-bakens. Ongetwijfeld leest u ook de berichten over ‘bekende Nederlanders’ die overvallen worden omdat zij bijvoorbeeld een dure Rolex dragen. Niet zelden bleken de verdachten zich voorbereid te hebben door plaatsbepalingsapparatuur onder het voertuig van hun slachtoffer te plaatsen…Hiermee is het monitoren vervolgens een koud kunstje.

Mocht u uw voertuig willen laten sweepen, dan is dat ook mogelijk. Voor auto’s hebben wij een speciaal ingerichte locatie waar we uw auto grondig kunnen sweepen. Buiten het zicht van pottenkijkers wordt uw auto grondig gecontroleerd op de eventuele aanwezigheid van GPS-bakens. Wij halen uw auto desgewenst op en leveren uw auto netjes op uw locatie af. Reken erop dat u uw voertuig ongeveer een werkdag niet kunt gebruiken. We kunnen vervangend vervoer voor u regelen.

Ook andere voertuigen zoals schepen, vliegtuigen of vrachtwagens kunnen wij natuurlijk sweepen. 

Onze specialisten

Onze professionals hebben hun kennis en kunde opgedaan in de praktijk, als overheids specialist, als specialist bij defensie en in de private sector. In de praktijk is het plaatsen van afluisterapparatuur een enorm methodische en strategische bezigheid. In films wordt vaak gedaan of het een simpele activiteit is waarbij een (oud)medewerker, (ex)partner, concurrent of infiltrant een kans zoekt om eventjes stiekem, waar het kan, een object te plaatsen.

Met sweepen is dat niet anders. Sweepen is ook een zeer methodische activiteit waarbij veel komt kijken. Onze specialisten brengen exact in kaart wat zij zouden doen in een bepaalde situatie en gaan op basis van hun uitgebreide expertise te strategisch werk. Dit vergt niet alleen veel ervaring maar ook veel tijd.

Na de sweep ontvangt u een rapportage waarin eventueel aangetroffen apparatuur wordt benoemd, maar waarin ook eventuele aanbevelingen staan. Voorkomen is immers nóg beter dan…..sweepen.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob