Techniek

Techniek

Home » Diensten » Techniek

Zijn uw vertrouwelijke besprekingen wel vertrouwelijk?

Vertrouwelijkheid is een groot goed. Uw zakelijke besprekingen hoeven niet door Jan en alleman gevolgd te worden. Soms bespreekt men nu eenmaal zaken die nog even binnenskamers moeten blijven, al was het maar vanuit strategisch of commercieel oogpunt. Nog los daarvan: werkelijk niemand wil afgeluisterd worden. De specialisten van Interro zijn getraind en bijzonder gedreven in het opsporen van ongewenste apparatuur, of het nu om afluisterapparatuur gaat of om verborgen camera’s of GPS-volgapparatuur. Met de meest geavanceerde apparatuur die maar verkrijgbaar is worden uw voertuigen en/of ruimtes doorzocht.

Er zijn wellicht ontelbare toepassingen om af te luisteren. Telefoons en andere apparatuur kunnen zeer gemakkelijk worden omgezet naar afluisterapparatuur. Maar ook publieke plaatsen waar gevoelige gesprekken plaatsvinden, zoals het rookhok, de koffieautomaat of gebouwen met een “line of sight” moeten worden gecontroleerd. Daarnaast kan apparatuur ideaal boven plafondtegels, lampen of in ventilatiesystemen worden geplaatst.

Het sweepen van ruimtes en voertuigen is werk voor specialisten. Geen Alibaba-apparaatjes, en geen snelle controles. Goed werk heeft tijd nodig, en dat geldt zeker voor controles op ongewenste apparatuur.

Wat wordt gecontroleerd?

Meubilair, vloerkleden, draagbare apparaten, wanden, kozijnen, enz. enz. moeten allemaal worden gecontroleerd op verborgen apparaten. Het sweepen kan daardoor zeer intensief zijn. We moeten wellicht de bureautelefoon van uw secretaresse of de printer waar iedereen gebruik van maakt grondig moeten controleren. Dat betekent dat er dan even geen gebruik van kan worden gemaakt.

Ook moeten zogenaamde “endpoints”, alle apparaten op een netwerk, worden gecontroleerd. Uw medewerker kan bijvoorbeeld, zonder het in de gaten te hebben, per ongelijk spyware hebben geïnstalleerd waardoor zijn of haar computer wordt gemonitord of zelfs kan worden overgenomen door een ander op afstand. Wellicht is uw telefoon geïnfecteerd waardoor een kwaadwillende uw microfoon of camera kan gebruiken op een moment dat u in een vertrouwelijke vergadering bent.

Hoe loopt zo’n traject?

Het sweepen van voertuigen en/of ruimtes wordt altijd door twee personen gedaan om de kwaliteit te waarborgen. Het overkomt u misschien ook wel eens dat u op zoek bent naar een item en het niet kan vinden terwijl het pal voor uw neus blijkt te staan. Onze experts zijn hier natuurlijk op getraind en het overkomt hen niet: zij vinden alles. Maar vanwege het gevoelige en serieuze karakter van deze service willen we zelfs hiertegen waarborgen stellen, daarom komen we altijd met twee getrainde specialisten.

Wellicht is uw pand in Nederland niet het enige pand dat u wil laten sweepen. Interro Re cherchediensten heeft een internationaal netwerk van TSCM specialisten dat nauw samenwerkt om u en uw assets over de gehele wereld te beveiligen. Onze experts zijn in ieder geval beschikbaar in geheel Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Onze experts komen in overleg langs op uw locatie en gaan methodisch te werk volgens het plan dat is opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de grenzen die u heeft aangegeven en de eventuele wensen die u heeft.

Het traject begint met een uitgebreide intake. We kunnen niet “even” uw kantoor binnenlopen, een apparaat langs uw bureau, wanden, bloempotten en pennenhouder halen en klaar. We gaan eerst met u in gesprek om een beeld te krijgen van de situatie en om te bepalen wat er in uw specifieke situatie nodig is.

We proberen ook in kaart te brengen welke persoon of welke entiteit u vermoedelijk bespioneert en doen een uitgebreide screening. Op die manier weten we beter wat we kunnen verwachten.

Na de intake en de screening bepalen we wat er nodig is en stellen we de overeenkomst op. Na het ondertekenen maken we een afspraak om de TSCM activiteiten uit te komen voeren. Afhankelijk van het object kan dit een dag tot meerdere dagen duren.

Behoefte aan camerabewaking?

Camerabewaking is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse samenleving. Een voorzichtige schatting is dat ongeveer6% van de Nederlandse woningen inmiddels is voorzien van een slimme deurbel (je weet wel, zo’n bel met een camera), en er zijn niet veel straten in de grotere steden waar geen enkele bewakingscamera te zien is.

Toch is er nog altijd behoefte aan nieuwe camerasystemen. Dit kan doordat een nieuwe bewoner een veilig gevoel rondom een woning wil creëren, maar ook doordat camerasystemen relatief snel verouderen. Beelden zoals links van dit tekstblok spreken niet echt tot de verbeelding wanneer iemand op zoek is naar bruikbaar bewijs van bijvoorbeeld een strafbare handeling.

Onze specialist kan je uitgebreid adviseren over camerasystemen, de manier waarop deze beelden via internet bekeken en bewaard kunnen worden en meer.

Ook voor verborgen camera’s (heimelijk cameratoezicht, meestal op de werkvloer) kan je bij Interro terecht. Onze technisch specialist ondersteunt veel collega-recherchebureaus in Nederland bij het plaatsen van verborgen camera’s. Voordat er sprake kan zijn van heimelijk cameratoezicht moet worden vastgesteld of er aan enkele belangrijke voorwaarden uit de AVG én de Privacygedragscode voor particulier onderzoekers is voldaan. Eén van die voorwaarden is het bestaan van een cameraprotocol.

Onze video-auto

Interro heeft de beschikking over een onopvallend video-voertuig. Deze personenauto is volledig uitgerust met hoogwaardige apparatuur waardoor het mogelijk is om ook op moeilijker bereikbare locaties video-toezicht te houden. De camerabeelden kunnen in de cloud worden opgeslagen, het is zelfs mogelijk om real time op afstand mee te kijken op de camera’s.

De video-auto wordt uiteraard bij onze eigen onderzoeken ingezet, maar is ook te huur voor collega-onderzoekers. Menig collega heeft ons voertuig al ingezet bij onderzoeken naar bijvoorbeeld woonfraude.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob