Strafrecht

Home » Diensten » Strafrecht

Waar kan Interro u mee helpen?

De politie in Nederland heeft haar handen vol aan de bestrijding van de criminaliteit, waarbij bestrijding van zogenoemde georganiseerde criminaliteit een groot deel van de capaciteit bij de politie verbruikt. Door deze prioritering blijven veel aangiftes van misdrijven onaangeroerd, en verdwijnen deze na enige tijd in de spreekwoordelijke la.

Je zal als ondernemer maar slachtoffer zijn van oplichting, inbraak of een ander misdrijf en vervolgens moeten ervaren dat aan jouw zaak geen aandacht wordt besteed. Er zijn aanknopingspunten, en je wil toch graag weten wie het op je bedrijf en je goederen gemunt heeft. Zelf rechercheren heeft geen zin, want rechercheren is niet iets wat je er zo maar even bij doet. Bovendien heeft je bedrijf je nodig, en heb je alle tijd en energie nodig om je bedrijf draaiende te houden.

Het is goed om te weten dat je de hulp van Interro Recherchediensten kan inroepen. De combinatie van jarenlange politie-ervaring en nog veel langere ervaring in het particuliere onderzoekswerk zorgt voor een analytische blik, inzicht in feiten en omstandigheden en een scherp oog voor details. Door onderzoekservaring op de juiste manier te gebruiken en door voldoende aandacht aan dossiers te geven heb ik in de voorbije jaren al menig strafbaar feit kunnen oplossen. Mijn rapportages zijn door de politie vaak één op één overgenomen in de processen verbaal en op die manier bij de Rechtbanken in Nederland beland.

Onder het genot van een kop koffie vertellen wij graag over de mogelijkheden, maar ook over onmogelijkheden.

Diefstal – inbraak

De laatste jaren is de capaciteit bij de politie er voor ondernemend Nederland niet beter op geworden. Georganiseerde misdaad vraagt steeds meer inzet van de politie, waardoor bijvoorbeeld diefstal of inbraak uit of bij bedrijven laag geprioriteerd zijn. Aangiftes belanden op de spreekwoordelijke plank, vaak om daar ook nooit meer van af te komen. Dit betekent natuurlijk niet dat je, als ondernemer die gedupeerd is door een inbraak, moet berusten in het feit dat je goederen verdwenen zijn. Het verdient absoluut aanbeveling om onderzoek te laten verrichten door een professioneel en vakbekwaam recherchebureau. Of je nu in Amsterdam gevestigd bent of in Almere, Breda, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem, Nijmegen, Enschede of Leeuwarden: Interro is vanuit één van haar vestigingen altijd wel dichtbij.

Oplichting

Het internet is een ware speeltuin voor kwaadwillenden. Door het aannemen van valse identiteiten of het misbruik maken van gegevens van anderen slaan oplichters met grote regelmaat hun slag.

Je zal maar beduveld worden door een malafide webshop, of door iemand die een grote bestelling bij je bedrijf wil plaatsen. Zegt je onderbuik (of erger nog: heb je inmiddels bewijs) dat het niet goed zit? Interro kan je helpen de betrokkenen te identificeren.

Oplichters houden zich niet aan landsgrenzen, maar ook de slachtoffers vinden we overal. We verrichtten onderzoek voor benadeelden uit Bussum, Hilversum, ’s Hertogenbosch, Tilburg, Bergen op Zoom en meer steden.

Verduistering van goederen of voertuigen

Voor (bijvoorbeeld) leasemaatschappijen of autoverhuurbedrijven hebben wij al aan meerdere dossiers gewerkt teneinde verduisterde personenauto’s of bedrijfsauto’s terug te vinden en veilig te kunnen (laten) stellen.
Onze opdrachtgevers hebben ons naar Polen en Oekraïne laten reizen om verduisterde auto’s op te halen, maar ook in Italië vonden wij een peperdure auto terug.

Ook voor bedrijven in andere sectoren hebben wij onderzoek verricht naar de verduistering van goederen. Een bedrijf in Capelle aan den IJssel kwam er achter dat er goederen ter waarde van ruim € 100.000,= verdwenen waren. Enkele medewerkers hadden een slinkse constructie bedacht waardoor zij de goederen van hun werkgever aan een afnemer in Groningen konden leveren terwijl zij de opbrengst in eigen zak staken.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob