TSCM

Wat is TSCM?

TSCM staat voor Technical Surveillance Counter-Measures. Dit is een gespecialiseerd beveiligingsgebied waarin specialisten zich bezig houden met het identificeren en neutraliseren van elektronische afluisterapparatuur. Dit kunnen bugs, afluisterapparatuur, verborgen camera’s en andere soorten surveillance-apparatuur omvatten die kunnen worden gebruikt om communicatie te monitoren of te onderscheppen.

TSCM wordt meestal uitgevoerd door een team van experts dat getraind is in het gebruik van geavanceerde apparatuur en technieken om verborgen afluisterapparatuur op te sporen en te neutraliseren. Het proces begint meestal met een uitgebreide inspectie van het gebied dat wordt onderzocht, inclusief alle elektronische apparaten, bedrading en communicatiesystemen. Veel onderzoeken worden verricht in boardrooms, maar ook vergaderzalen in hotels of andere locaties zijn door onze specialisten al onderzocht.

Tijdens de inspectie zal het TSCM-team een verscheidenheid aan hulpmiddelen gebruiken om de aanwezigheid van eventuele verborgen apparaten te detecteren, zoals radiofrequentiedetectoren, spectrum-analyzers en thermische camera’s. Ze kunnen ook fysieke inspecties van het gebied uitvoeren om verborgen camera’s of andere surveillance-apparatuur te zoeken die moeilijk te detecteren zijn met behulp van elektronische hulpmiddelen.

Zodra eventuele surveillance-apparaten zijn geïdentificeerd, zal het TSCM-team eraan werken om ze te neutraliseren of te verwijderen, terwijl ze ervoor zorgen dat eventueel bewijsmateriaal dat kan worden gebruikt in gerechtelijke procedures bewaard blijft.

TSCM wordt vaak gebruikt door bedrijven, overheidsinstanties en personen die behoefte hebben aan hoogwaardige beveiliging, met name in situaties waarin gevoelige informatie wordt besproken of verzonden. Het is een essentieel instrument voor bescherming tegen bedrijfsspionage, datadiefstal en andere soorten beveiligingsbedreigingen.

Onze specialisten kunnen ook voertuigen onderzoeken op de aanwezigheid van (bijvoorbeeld) ongewenste volgapparatuur , afluisterapparatuur of andere elektronische apparatuur.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot het laten uitvoeren van een TSCM-onderzoek? Neem contact op en onze specialist vertelt je er alles over!

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob