Diensten

Hulp nodig?

Home » Diensten

Waar kan Interro u mee helpen?

Voor onderzoeken op verschillende rechtsgebieden is Interro Recherchediensten de juiste partner. Waarheidsvinding, dat is waar het om draait bij de onderzoeken die Interro voor haar opdrachtgevers verricht. Of het nu gaat om (vermoedens van) interne diefstal of onterecht ziekteverzuim (interne fraude bij bedrijven), inbreuk op intellectuele eigendomsrechten (‘namaakbestrijding’), inbraak of diefstal uit uw bedrijf, gevallen waar bedrijven slachtoffer zijn van oplichting door derden of andere zaken waar de politie geen tijd voor heeft of geen prioriteit aan geeft, maar die wel degelijk impact hebben op het bedrijf, het personeel en de bedrijfsvoering of (redactionele) ondersteuning bij televisieprogramma’s en documentaires. Ook voor ondersteuning op technisch vlak (óók voor collega-recherchebureaus) is Interro gesprekspartner. De inbouw van verborgen camera’s is common use bij onze specialist, onze video-observatieauto wordt met regelmaat door onszelf en door collega-onderzoekers ingezet. Onze met onder meer een 360° camera met ultra-zoom bereik uitgeruste onopvallende auto is in veel situaties van toegevoegde waarde.

Arbeidsrecht

Het kan je slapeloze nachten opleveren: wie is er nou verantwoordelijk voor die derving? Waardoor verdwijnt mijn voorraad? Maakt iemand fouten, of wordt er bewust gemanipuleerd?

Is die ene medewerker nou écht ziek, of klopt mijn onderbuikgevoel tóch?

Interro onderzoekt dit soort kwesties met oog voor alle aspecten, óók het menselijke.

Merkenrecht

Je biedt een goed en betrouwbaar product aan. Jouw klanten herkennen dit merk, en waarderen het. Uiteraard zit je er niet op te wachten dat andere partijen meeliften op jouw succes. Helaas bestaat er echter een serieus risico dat ook jouw producten nagemaakt worden en tegen veel lagere verkoopprijzen worden aangeboden. Merkvervalsing (‘counterfeiting’) is een van de meest onderschatte vormen van ondermijning.

Of het nu gaat om kleding, huishoudelijke artikelen of producten uit de automotivebranche: als het wordt gemaakt wordt het ook nagemaakt. De verkoop van merkvervalste artikelen is bijna een op zichzelf staande economie waarin jaarlijks hoedden miljoenen omgaan. Buiten de schade voor de merkhouders lijdt ook de ‘reguliere economie’ grote schade. Interro verricht al jarenlang voor de grootste merken ter wereld onderzoek naar (de handel in) namaakartikelen.

Jaarlijks worden meerdere trainingen en (internationale) bijeenkomsten bijgewoond teneinde de kennis én het netwerk op peil te houden. Onontbeerlijk wanneer je een effectieve strijd tegen de handel in namaak wil voeren.

Wij streven er naar om onze werkzaamheden budgetneutraal aan te bieden aan onze opdrachtgevers. Door óók werk te maken van de opvolging nadat een verkoper (en de voorraad) is geïdentificeerd lukt het ons in het grootste deel an de dossiers schadevergoedingen te innen welke zorgdragen voor financiële compensatie van de onderzoekskosten en de overige geleden schade.

Strafrecht

De politie in Nederland heeft haar handen vol aan de bestrijding van de criminaliteit, waarbij bestrijding van zogenoemde georganiseerde criminaliteit een groot deel van de capaciteit bij de politie verbruikt. Door deze prioritering blijven veel aangiftes van misdrijven onaangeroerd, en verdwijnen deze na enige tijd in de spreekwoordelijke la.

In de afgelopen jaren zijn meerdere grote, internationale oplichtingszaken succesvol onderzocht. Wij identificeerden personen die verdacht werden van afdreiging (het onder druk zetten om bijvoorbeeld betalingen te verrichten, en daarmee te voorkomen dat compromitterende filmpjes of foto’s gedeeld zouden worden) en losten een groot aantal inbraken op voor onze opdrachtgevers.

Media

Of het nou gaat om het verrichten van achtergrondonderzoek ten behoeve van producties (‘redactie-ondersteuning’), observaties of het screenen van kandidaten voor reality-programma’s: Interro is je ideale gesprekspartner.

Al ruim 15 jaar is Interro Recherchediensten welkome gast bij een groot aantal productiebedrijven in Nederland. Bij programma’s als AVROTROS Opgelicht?!, Internetpesters aangepakt, Gestalkt!, Dream School en Expeditie Robinson wist of weet men wat het is om met Interro samen te werken. Het feit dat John’s telefoonnummer bij veel productiebedrijven en media-professionals bekend is zegt genoeg. Ieder jaar opnieuw wordt zijn bijdrage gevraagd.

In 2021 mocht John Warrink met Concept Street samenwerken aan de productie van een documentaire over Jomanda, welke op Discovery+ te zien is. Samen met Tineke de Nooy zocht John Jomanda op in Canada….

Gedurende meerdere jaren had John het voorrecht te mogen samenwerken met Peter R. de Vries, een groot inspirator. Vele oplichters en andere criminelen werden ontmaskerd tijdens deze werkzaamheden.

Techniek

Je bent ondernemer en je werkt hard. Je verwacht van je medewerkers inzet, loyaliteit en eerlijkheid. Maar tóch…..tóch verdwijnen er goederen. Of geld. Geld dat je nodig hebt om je bedrijf te kunnen blijven laten draaien. Wie zit er met zijn vingers aan jóuw geld?

Als het écht nodig is en de regelgeving staat het toe kunnen verborgen camera’s (ook wel ‘heimelijk cameratoezicht genoemd) een manier zijn om er achter te komen wie er verantwoordelijk is voor de vermissingen en de derving.

In jullie bedrijf of organisatie worden uiterst vertrouwelijke besprekingen gevoerd. Strategische plannen worden besproken en uitgewerkt. Als alles gaat zoals je hoopt gaat jullie bedrijf een enorme voorsprong op de concurrentie creëren. Maar ja: dan moet datgene wat besproken wordt wél binnenskamers blijven!

Het is fijn om te weten dat er specialisten zijn die met de meest geavanceerde apparatuur auto’s, kantoorruimtes, zelfs hele panden kunnen controleren op de mogelijke aanwezigheid van afluisterapparatuur, volgsystemen of camera’s. TSCM is één van de specialiteiten van Interro. Onze specialist beheerst het sweepen tot in de puntjes. De meest vooraanstaande internationale ondernemingen in binnen- en buitenland, maar óók belangrijke publieke instanties hebben al gebruik gemaakt van de TSCM-diensten van Interro. Gewoon, om er zeker van te zijn dat datgene wat vertrouwelijk moet zijn ook écht vertrouwelijk blijft.

Als werkgever ben je op zoek naar een manier om je bedrijfsvoertuigen of te verschepen lading te kunnen volgen. Bestond er nou maar een GPS-baken in de vorm van bijvoorbeeld een sinaasappel. Zo een die helemaal niet opvalt tussen de citrusvruchten.
We hebben goed nieuws voor je: onze specialist kan je helpen. Oók als je een ‘gewoon’ baken wil, trouwens.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob