Overtreding concurrentiebeding

Home » Diensten » Arbeidsrecht » Overtreding concurrentiebeding

Bij de beëindiging van een arbeidsovereenkomst wordt niet zelden een non-concurrentiebeding of relatiebeding overeengekomen. Als ondernemer wil je immers niet dat een vertrekkend personeelslid je relatiebestand leegrooft.

Vaker dan menigeen denkt worden deze afspraken vervolgens met voeten getreden. In uitgevoerde onderzoeken bleek dat betrokken personen te vaak dachten dat de gemaakte afspraken niet voor hen golden, en dat zij ongemerkt en ongestraft contacten met relaties van hun voormalige werkgever konden onderhouden. Door bijvoorbeeld het uitvoeren van observaties konden bezoeken aan deze relaties worden vastgelegd en gerapporteerd.

Spijtig genoeg kan het nóg erger: zelfs binnen een arbeidsrelatie komt het voor dat medewerkers van opdrachtgevers concurrerende werkzaamheden uitvoeren. De ‘winkel in een winkel’ is geen vreemd fenomeen: personeelsleden bieden hun eigen diensten aan in de avonduren of weekenden, uiteraard tegen een schappelijk tarief voor de klant.

Wanneer er vermoedens bestaan van overtredingen van het concurrentie- of relatiebeding of van andere concurrerende werkzaamheden door eigen personeel kan het nooit kwaad hier door een specialist naar te laten kijken. Soms is een eenvoudig onderzoek in open bronnen al voldoende om meer duidelijkheid te krijgen. Bel of mail gerust voor meer informatie.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob