Arbeidsrecht

Home » Diensten » Arbeidsrecht

Waar kan Interro u mee helpen?

Fraude door je eigen personeel. Je moet er niet aan denken, maar toch overkomt het zo’n 1 op de 7 bedrijven. Het ‘ouderwetse’ stelen van de baas’ is uiteraard bekend, en de bijbehorende cijfers zijn vaak schokkend. In de voorbije jaren heb ik talloze kwesties voorbij zien komen waarbij personeel meende ‘recht te hebben op meer’. Soms met schrijnende achterliggende situaties, soms ‘gewoon’ vanuit financieel oogpunt.

Interro onderzoekt als daar voldoende aanleiding toe blijkt te zijn arbeidsrechtelijke kwesties. Integer en discreet uiteraard, maar ook daadkrachtig en doortastend. Uiteraard met oog voor de feiten, maar ook voor het menselijke aspect. Benieuwd naar ‘het verhaal achter de fraude’. Waarom werd de fraude gepleegd? Hoe kan de werkgever (als benadeelde) eventueel schadeloos gesteld worden?

Het aanpakken van interne fraude is werk voor specialisten. Een recherchebureau of particulier onderzoeksbureau kan als specialist van meerwaarde zijn. Door náást de ondernemer eneventueel de arbeidsrechtadvocaat te gaan zitten om vervolgens met oog voor detail onderzoek te verrichten worden de meeste dossiers naar grote tevredenheid afgerond. Omdat de medewerkers van Interro Recherchediensten specialisten zijn waar je op kan en mag vertrouwen.

Diefstal door personeel

Is het meenemen van een pen van je werk strafbaar? Kan je zo maar, zonder het te vragen, op je werk 1.000 kopietjes maken voor de plaatselijke sportvereniging?

Dit soort vragen krijgen we met regelmaat, ook in bijvoorbeeld radio- en televisie-interviews. Het antwoord is niet altijd even simpel.

Veel hangt af van de interne cultuur binnen een bedrijf, maar vanzelfsprekend kan het nooit kwaad je gezonde verstand te gebruiken.

Onterecht ziekteverzuim

Een van de meest onderschatte vormen van interne fraude is het ongeoorloofd (frauduleus) ziekteverzuim. Ziekteverzuim kost het Nederlandse bedrijfsleven enorm veel geld; volgens MKB Servicedesk bedragen de kosten van een ziek personeelslid zo’n € 230,- tot € 400,- per dag. Tijdens een onderzoek bleek 29% van de ondervraagde werkgevers te maken te hebben met langdurig ziekteverzuim binnen de organisatie.

Overtreding concurrentiebeding

Je bent als ondernemer iedere dag bezig met ondernemen. Zorgen voor continuïteit van het bedrijf, zorgen voor bestendige klantrelaties en natuurlijk ook voor tevreden, enthousiast en loyaal personeel. Maar wat nou als er geluiden opkomen die zeggen dat die ene medewerker helemáál niet zo loyaal is, en dat deze medewerker je eigenlijk beduvelt? Dat die medewerker onder werktijd, jouw dure arbeidstijd, andere werkzaamheden uitvoert en daarmee zijn eigen portemonnee spekt? Onderzoek kan duidelijkheid verschaffen.

Overige integriteitskwesties

Het kan je slapeloze nachten opleveren: wie is er nou verantwoordelijk voor die derving? Waardoor verdwijnt mijn voorraad? Maakt iemand fouten, of wordt er bewust gemanipuleerd? Is die ene medewerker nou écht ziek, of klopt mijn onderbuikgevoel? Hoe kan het dat die concurrent me steeds een stapje voor is? Lekt er iemand informatie?
Kloppen de geruchten over voordeeltjes die aan marktpartijen gegund worden door mijn medewerker? Kloppen de geruchten over de verslaving van mijn personeelslid, aan wie ik toch een cruciale positie in mijn organisatie heb gegund?

Interro onderzoekt dit soort kwesties met oog voor alle aspecten. De spreekwoordelijke speld in de hooiberg: een uitdaging om te vinden.

Geregistreerd door:

autoriteit persoonsgegevens

Erkend door:

justitie erkend

Lid van:

bpob